Warberg väntar för damlaget

Fredagens hemmamatch mot Rönnby slutade 4-2 och därmed tre nya poäng in på kontot. Men det var allt annat än en bra start för hemmalaget. Gästerna spelade bra och höll KAIS Mora utanför boxen hela första perioden, vilket också syntes i skottstatistiken, där Mora noterade endast två stycken i första akten.Mora skulle dock rycka upp sig efter en olycklig start på den andra perioden, där gästerna gick upp till en 0-2 ledning nästan omgående. Efter målet flyttade Mora upp laget och störde Rönnby så pass bra att man kunde vända till en 4-2-seger. Matchens behållning var ett spel i numerärt underläge, där Rönnby faktiskt inte fick låna bollen, i vilket Malin Andréason kunde se till att hemmalaget tog ledningen för första gången i matchen.

På grund av det kommande VM-uppehållet är det tätt mellan matcherna under hösten och redan idag satte sig laget på bussen för morgondagens bortamatch mot Warberg. 
Under bussresan passade vi på att kolla läget med Noél.

Om jag hävdar att eran förstaperiod var sämst hittills denna säsong, vad säger du då?
– Ja jag kan nog hålla med. Det var mycket att önska efter den inledningen. Närvaron, skärpan och beslutsamheten fanns inte där.

Ändå en rejäl uppryckning i andra och tredje, trots en olycklig start i andra. Vad sa ni egentligen i omklädningsrummet efter första?
– Vi behövde inte säga så mycket, samtliga förstod att vi behövde höja oss och att det låg på allas ansvar att göra det. Vi gjorde några justeringar men framför allt handlade det om att komma ut till andra perioden med en helt annan attityd.

Ni gick på lite folk igår och imorgon är det match igen, borta mot Warberg. Hur är läget i truppen egentligen?
– Vi har lite sjukdomar och skador att förhålla oss till. Therese Karlsson har fortsatt problem med ryggen. Hon var ombytt mot Rönnby men är inte med mot Warberg. Sedan är det oklart hur det blir med Malin Lundquist som är sjuk. Alva Nordmark har en fotskada och vi har valt att vila henne i helgen. Det känns som att landslagsuppehållet kommer ganska lägligt för oss just nu.

Warberg är ett lag ni ska vinna mot, finns det några svårigheter att bemästra för att ta tre nya poäng?
– Det handlar framförallt att komma in i matchen med aggressivitet och en bra inställning. Med senaste matchen mot Rönnby i färskt minne så är jag säker på att vi stämplar in direkt. Det är viktigt att få med oss en bra prestation och en bra känsla nu när vi snart går på ett längre matchuppehåll.
Morgondagens match går av stapeln klockan 16:00 och ni hittar den på SSL-play.