”Tvillingfight” när herrarna tar emot Lockerud

I morgon spelar herrarna sin andra seriematch för säsongen och motståndare är IBK Lockerud Mariestad. För alla som kan sin innebandyhistoria vet att IBK Lockerud var en maktfaktor inom svensk innebandy under dess begynnelse. Totalt har herr- och damlaget 18 SM-medaljer varav nio guld under en tioårs period på 80 och 90-talet.

Nu har båda lagen fört en helt annan tillvaro de senaste åren. KAIS Mora har sett utifrån resultat och serietillhörighet varit lite mer framgångsrika men det, liksom övrigt är historia. När lagen drabbas samman under söndagen är det två kombattanter som båda strävar och hoppas kunna vara topp fyra när serien är slutspelad.

Förra säsongen var lagen i olika serier och nådde då topp fyra. När sedan kvalet till allsvenskan kom i gång var inte KAIS Mora riktigt med i första kvalomgången, medan Lockerud var riktigt nära att gå hela vägen till allsvenskan. I en avgörande match på hemmaplan fick laget tyvärr se sig besegrade med uddamålet (4-5) av Skoghall.

Förutom att vi har ett klassiskt möte att bevittna så kommer matchen vara lite speciell för minst två av spelarna. Tvillingarna Daniel och Anders Simons-Pettersson är båda uppväxta och fostrade i Mora. Från lir på asfalten i Hånåkni, via Strandens skola, Unihoc Arena och två SM-guld (P16 & JAS) ihop, så drabbas de nu samma på varsin sida. Här får ni veta lite mer om respektive tvilling, hur de ser på varandra och vad de tror om matchens utgång.

Uppväxt och fostrad i Mora. Kan vi få en beskrivning av vilka ni är och vad ni gör nu?
Anders: – Beskrivning av mig själv så må jag säga att jag är ganska lugn person vid sida av planen och när matchtröjan åker på så är jag raka motsatsen. I Mariestad så jobbar jag som målare och har precis klarat av gesällprovet.

Daniel: – Jag är en glad, omtänksam och hårt arbetande 25 åring som jobbar på Ica Maxi, bor just nu uppe i Hindriksheden med min flickvän. 

I morgon möter du din ”gamla” vapendragare, tvillingbrorsan. Hur är känslan inför det mötet?
A: – Klart att denna match blir speciell. Att möta Danne och Kaos var väl inget man trodde skulle hände. Man har en liten härlig och mysig känsla i kroppen. De ska bli riktigt nice att gå in i hallen där man växte upp och spela för alla som kommer.

D: – Ja det ska bli kul att möta Anders, lite ovant att se honom i fel matchdress bara. Känslan är jättebra, haft en bra träningsvecka och alla är redo. Jag är iallafall jättetaggad.

Ni hade lite olika säsonger i fjol. Den ena mindre tursam sådan medan den andre lite mer framgångsrik. Hur såg den ut?
A: – Ja man kan säga att jag har haft de ganska otur dom senaste säsongerna! Förra säsongen i en härlig derbymatch så fick jag en liten tackling i samband med en duell. Flög ca två meter upp och rakt ner i ett hårt golv. Fick en bröstkota intryckt och rehab på det.  Året innan de så bröt jag båda armbågarna. Men nu är jag så gott som hel och är redo för denna säsong.

D: – Ja det var en bra säsong. Mycket av det man gjorde förra året tar jag med mig till denna. Jag ska bara fortsätta göra det jag är bra på. Gå rakt på kasse och vara redo att nypa till bollen när tillfället ges. Har mycket att tacka mina lagkamrater och tränare som tror på en. Det stärker mig som person och spelare. 

Vem är äldst/bäst av er?
A: – Enkel fråga. Jag är äldst med 13 fina minuter och såklart bäst. Danne ligger alltid 13 min efter i vad vi än gör.

D: – Anders är äldst men jag är så klart bäst.

Om du ska beskriva din bror som person med tre ord. Vilka ord skulle du använda då?
A: – Danne med tre ord, galen, komisk och snygg (för han har snygg bror)

D: – Glad, fet och hjälpsam.

Som innebandyspelare?
A: – Han har grymt skott, stark & snabb.

D: – Retsticka, tank, ledare.

Hur tror du KAIS Moras respektive Lockeruds säsong kommer se ut?
A: – Tror att både Lockerud och KAIS Mora  kommer vara med i topp fyra. Något av oss kommer gå upp och hoppas verkligen de blir vi i Lockerud. Vi möts säkert i en final.

D: – Lagen kommer ligga i topp, Båda lagen har bra anfallspel samt försvarspel men känns som vi har de bättre målvakterna. Tror vi båda kommer mötas i en final senare i år.

Antar att du inte kommer tillåta brorsan springa omkring och bestämma? Vad gör du för att stoppa eller få honom ur balans?
A: – Nej du, det är inget jag kommer gå ut med! Jag har mina knep och de är hemliga. Men sätta stopp för honom, det kommer jag göra.

D: – Nej han kan inte komma hit och tro att det är hans hemmaplan. Gäller för han att ha huvudet högt för det kommer smälla annars. Anders kan få hålla på med sitt snack på plan men jag kommer bara skratta åt han. 

 

Vilka vinner matchen i morgon och med vilka siffror?
A: – Hoppas på en bra, tuff och välspelad match där Lockerud vinner med 7-5

D: – Såklart att vi vinner. 9-5 blir resultatet

I Lockerud återfinns även Jesper Myrlund och han har precis som bröderna många år i klubben, med SM-guld mm i bagaget.

Matchstart kl 13:00 på Unihoc Arena. VÄLKOMNA

Fotot är ett montage: Bilder från Fredrik Lindblom samt Mariestads Tidning.