Tuff uppgift väntar för damerna

Föregående helg besegrades Sirius på hemmaplan med 8-5, efter bl.a. ett 100-procentigt powerplayspel och ett debutmål av Ellen Gunnarsson. Utöver detta fanns det dock en del tveksamheter i KAIS Moras spel vilket gjorde matchen lite mer spännande än den borde varit. På lördag väntar stjärnspäckade tabelltrean Täby i Tibblehallen. 
Såhär säger Noél Alm Johansson om matchen mot Sirius och om vad som komma skall:
Två matcher i rad där juniorer fått göra sina första SSL-mål. Det måste kännas bra?

– Ja det är häftigt att se att de inte bara är med för att se och lära, utan att de också är med och bidrar till att vinna poäng. De gör ett riktigt bra jobb och vi har några till juniorer som finns med i träningstruppen som gör det minst lika bra.
100 % i powerplay mot Sirius. Vad är det som gör att ni är så effektiva i den spelformen?

⁃Vi har såklart otroligt hög kompetens på de spelare som spelar i special teams och de har ett stort eget ansvar för att hitta lösningar på de boxplay de möter. Det kommer bli ännu bättre när vi nu under vårsäsongen och inför slutspelet kommer lägga mer fokus på den spelformen.
Seger mot Uppsala, trots en kanske inte helt klockren insats och nu väntar Täby (B) och IKSU (H) härnäst. Vad behöver ni främst förbättra för att fortsätta ta poäng där?

– Ja nu kommer matcher där vi behöver göra bra saker i varje byte och i varje situation. Vi behöver såklart höja koncentrationen och kvalitén både i anfallsspelet och försvarsspelet och det har vi träningsveckan på oss att göra. Sedan vet jag att laget höjer sig några nivåer per automatik när det nalkas matcher mot de främsta lagen. Det blir ett extra påslag i fokuseringen.