Reinestrand tackar nej till landslaget

KAIS Moras back Elin Reinestrand tackar nej till kommande landslagsuppdrag och VM-satsning. Reinestrand, som har ett VM-guld från 2009, säger så här om sitt beslut:

– Under den sista tiden har jag kommit fram till att jag behöver tacka nej till kommande VM-satsning, givetvis så känns det vemodigt att tacka nej till landslaget. Det största man kan göra är att få representera sitt land och kanske få uppleva ännu ett världsmästerskap. Inför den kommande VM-satsningen känner jag att jag inte mäktar med både landslag och klubblag. Jag har dragits med skador och sjukdomar i flera säsonger nu så jag känner att jag måste få lägga mitt fokus på klubblaget kommande säsong.

Korta fakta:

Namn: Elin Reinestrand

Född: 1990

Position: Back

Fattning: Vänster

Moderklubb: SK Örnen

Nuvarande klubb: KAIS Mora IF

Säsonger i KAIS Mora: 8

Antal A-landskamper: 20

VM-guld: 1. SM-guld: 1. Champions cup-guld: 1.