SM-semifinal för P16 när Innebandyfesten hägrar

 

SVERIGES FYRA BÄSTA P16 JUNIORLAG GÖR UPP OM USM-TITELN

Det är inte bara vårt damlag som skördar framgångar och spelar SM-slutspel. Med ett ungt lag bestående av spelare födda -00 och -01 har klubbens P16 lag spelat till sig en plats i Innebandyfesten (USM-slutspel) som spelas denna helg i fina IFU Arena, Uppsala.

Från början, hösten 2016, deltog 60 lag spridda i hela landet, uppdelade i 16 kvalgrupper. KAIS Mora, IBF Falun Ungdom och Sandviken AIK möttes i ett lokalt gruppspel där killarna var det starkaste laget. Obesegrade i gruppspelet gick latet vidare utan större problem genom att slå Falun Ungdom med 5-1och Sandviken med 10-3.

Regionslutspelet hölls i Strömsbro i januari 2017 och bestod av 8 lag i två gruppspel. Genom att vinna en match (KAIS Mora – Wibax Piteå; 4-2), och spela två oavgjorda matcher (KAIS Mora – Täby; 7-7, KAIS Mora – Salem; 5-5), i gruppspelet gick KAIS Mora vidare till semifinal i Regionslutspelet. I semifinalen fick laget möta ett favorittippat Sirius ifrån Uppsala. Matchen kom att bli hård och stundtals jämn. Mot slutet av matchen då killarna tagit ett rejält grepp om matchen, rann känslorna över för Sirius som inte mäktade med killarna i KAIS Mora. Med en välförtjänt seger till killarna (8-5), säkrade laget sig en plats i spelet om medaljer i P16 USM på Innebandyfesten i Uppsala denna helg.

– Laget har varit fantastiskt i sitt spel, visat beslutsamhet och laganda. Viktiga bitar som kan ta laget hur långt som helst och vi ser fram emot att få spela i Uppsala och få möjligheten att möta Sveriges bästa P16-lag, säger tränarkvartetten Isac Lagerblad, Mathias Simonsson, Carl Swärd och Hans-Ove Hansson.

Så här säger klubbchefen Peter Wallin,
– Föreningen har en stark ungdomssektion som vi är stolta över, Vi tränar och arbetar med att få fram duktiga spelare och säkra tillväxten i föreningen. Genom att vårt äldsta pojklag och juniorlaget avancerar till USM-finaler i Sverige, visar vi upp oss som en stark och framgångsrik klubb på ungdoms- och juniorsidan. Vi kan attrahera unga förmågor, både lokalt och utifrån landet, till klubben och i samarbete med NIU-gymnasium erbjuda dem fina möjligheter till utveckling inom innebandyn.

Killarnas semifinal match mot IBK Vöikers (Växjö) Börjar kl 14:30 och den kan du följa här via innebandy.se eller se matchen via webbsändningen på Livearena. I den andra semifinalen möts Lockerud och Wibax Piteå.