Nytt ansikte till tränarstaben i UIF

Förutom vår elitverksamhet så bedriver föreningen även elitförberedande verksamhet i föreningen UIF. I den här verksamheten spelar alla elever som går på Innebandgymnasiet samt de spelare som ännu inte riktigt tagit steget upp i A-trupperna. Nu kan vi presentera ett nytt ansikte till herrverksamheten och det är David Normark. Tillsammans med övriga ledarstab ska han vara med och utveckla/utbilda våra spelare för framtiden.

Välkommen till KAIS Mora och hur är känslan inför nya uppdraget?
– Tack, det känns väldigt spännande och utvecklande att få komma till en ny miljö, att få jobba med nya ledare och spelare känns väldigt inspirerande.

Vem är David Normark?
 – Jag är en 29 åring från Södermanland som flyttade till Insjön med min sambo och två barn i början på 2017. Jag har tidigare jobbat i IFK Gnesta (H2), Trosa Edanö (HJ, JAS, HU och DAMALLSVENSKAN) och med distriktslaget (P16) som assisterande tränare 2016 och huvudtränare nu 2017 SDF-SM senast i Umeå.

Vilka intryck har du fått av föreningen hittills och dina nya kollegor?
 – Föreningen känns väldigt proffsig och målmedveten av det jag hunnit uppfatta om mina kollegor är att de är väldigt kunniga och trevliga men vi hinner nog lära känns varandra mycket bättre, men allt känns mycket bra.

Vad tror du om kommande säsong och vilken typ av innebandy kan vi förvänta oss av H2 och JAS?
 – Div 3 Dalarna/Gästrikland har jag inte någon jättebra koll på men målet är självklart att vinna så mycket matcher vi kan och att utveckla de spelare vi har i truppen. JAS har jag bättre koll på och vet att det är en bra och tuff årgång på de som spelar där i år så det blir garanterat tufft men förhoppningarna är väl att ta sig till Innebandy festen för att slåss om medaljerna.

Rent taktiskt så vill jag hålla det snarlikt de som A-laget ska jobba med fast att kanske få sätta en mer fartfylld och offensiv touch på det, men allt sånt brukar falla på plats när man hunnit träffa å lära känna alla killar.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga att spelarna besitter?
– Ork är A och O så en bra kondition för att orka i en hög frekvens och kunna ta rätt beslut under hela matcherna.

Hur ser planerna ut framöver för träningsgruppen och de båda lagen?
– Jag och Anders ska prata ihop oss för att kunna kalla till en spelarträff där jag kan presentera mig själv bättre och sen handlar det om att komma igång med försäsongen.

Om jag inte har helt fel så brukar det vara JAS Elit Cup i Örebro på försäsongen som gäller och där har jag varit tidigare och det är en bra cup att stämma av läget inför juniorallsvenskan. När det gäller H2 så handlar det om att hitta bra träningsmatcher och få en härlig sammanhållning i truppen.

Tack och lycka till framöver.
– Tack, detta ska bli skoj.

Här kan du läsa en artikel om David från sn.se

Så här ser ledarstaben ut i UIF herr.

H2/JAS
David Normark (huvudtränare/ i JAS ass tränare)
Anders Larsson (ass tränare/i JAS huvudtränare)

HJ
Björn Johansson
Robin Markus

Fler ledare kan tillkomma

Vi hoppas snart även kunna presentera lite nya ansikten i damverksamheten för UIF.