Noél på landslagsuppdrag

KAIS Mora har fått en till landslagsmeriterad person i föreningen, denna gång är det tränaren Noél Alm Johansson som ska ut på något riktigt häftigt, Noél ska få uppleva och medverka i AOFC – The Asia-Oceania Floorball Cup, eller asiatiska mästerskapen, och vara assisterande förbundskapten för det filippinska landslaget!

Noél, du ska till asiatiska mästerskapen i som avgörs i Bangkok, vad ska du göra där?

-Ja det kom ganska oväntat och snabbt inpå. Men det stämmer, jag åker till Thailand för att träffa laget några dagar innan mästerskapet och sedan börjar turneringen den 1 juli med öppningsmatch mot Kina. Främst handlar det om att träna och coacha laget i AOFC och försöka bidra med den erfarenhet jag har. Sedan handlar det också om att jag på sikt ska försöka hjälpa till att utveckla den filippinska innebandyn. Nu får jag en fantastisk möjlighet att lära känna förbundet, spelarna och ledarna kring landslagsverksamheten.

Hur kommer det sig att du ska hjälpa Filippinska landslaget?

-För några veckor sedan blev jag kontaktad av Peter Eriksson, som bor i Manilla och har ett förflutet i Kais Mora. Han berättade om landslagsverksamheten och om turneringen i Bangkok och jag frågade faktiskt själv om jag fick vara med. Det blev snabba bud och beslut direkt, så nu är jag assisterande förbundskapten för det filippinska landslaget. Det har faktiskt varit en dröm ganska länge att få möjligheten att göra något för innebandyn i Filippinerna . Jag vara bara sex veckor gammal när jag adopterades och kom till Sverige och genom innebandy får jag nu möjligheten att göra något för filippinska ungdomar. Det känns otroligt inspirerande och roligt.

Vad är målet för det filippinska landslaget?

-De väntar fortfarande på sin första seger i internationella sammanhang. Jag har tagit del av planeringen och uppladdningen och jag tycker det ser riktigt bra och intressant ut. Jag ser verkligen fram emot att få träffa och lära känna spelarna.

Vad har du för förväntningar på det hela?
-Det blir ett häftigt äventyr och en otrolig erfarenhet att ta med sig, absolut. Men jag har också förhoppningar om att detta kan leda till något varaktigt. Jag kan tänka mig att i framtiden utveckla ett samarbeta med tex Kais Mora och den Filippinska innebandyn. Tänk om det skulle leda till att få ta emot ett Filippinskt ungdomslag i Mora eller varför inte åka till Manilla med ungdomslag från Kais. På landslagsnivå hoppas jag att det bara är början på mitt engagemang. Det kommer ett VM-kval så småningom och om två år så hoppas man på att innebandyn är med på programmet för SEA Games som arrangeras av Filippinerna.
Tack Noél! Ha det nu så roligt och vi hoppas på uppdateringar från Bangkok! Håll utkik på KAIS Moras sociala medier!

Så vill vi önska alla läsare en riktigt glad midsommar och en fortsatt trevlig och solig sommar!