Jessika Eriksson tillbaka i KAIS Mora!

Jessika Eriksson kom till KAIS Mora som 15-åring och gjorde 7 säsonger i föreningen. Nu efter 1½ säsong i Karlstad är forwarden tillbaka i KAIS Mora. Jessika Eriksson var med och tog SM-guld med KAIS Mora 2015. Hittills denna säsong har Eriksson gjort 27 poäng på 16 matcher, i Karlstad.

Men nu är alltså Jessika Eriksson tillbaka i KAIS Mora.

Hur känns det att komma tillbaka till KAIS Mora?

-Det känns jätteroligt, det känns som att komma hem igen, jag känner klubben och många av tjejerna
i laget är nära vänner så det känns jättekul.

Hur tycker du att årets KAIS Mora ser ut?

-Det är ett spännande lag, jag såg matchen mot Täby senast och KAIS har dels profilerna sen tar
juniorerna för sig också, det är ett bra ungt lag. Snacket om KAIS Mora har ju varit att utöver
profilerna så har de bra backar också, det är ett svårt lag att möta.

1½ år var du i Karlstad, hur tycker du att ditt spel har utvecklats?

-Mycket, skulle jag säga. Jag spelar mer avslappnat, jag har byggt på mer driv och jag tappar inte
lika mycket boll, jag kommer till bättre lägen och jag går på mycket mer avslut. I och med att jag
spelar mer avslappnat så är det riktigt roligt att spela, jag kommer tillbaka med en annan inställning
rent spelmässigt.

Vad har du för målsättning med resterande säsong?

-I första hand är målsättningen att spela ihop mig med laget, sen går jag till KAIS Mora för att vara
med och slåss om SM-guldet. Förra året tog jag ett stort kliv i min utveckling, jag vill ta ett kliv
till i år och med den omgivningen som finns i KAIS Mora så tror jag att jag kan utvecklas ännu mer.

Tack Jessika, och välkommen tillbaka till KAIS Mora!

Tränare Roger Jonsson:

-I Jessika får vi tillbaka en spelare hem till Mora som känner till klubben väl och vad den står för. Det är en spelare som känner till grunderna i vårat sätt att spela innebandy, hon har varit ifrån oss i 1½ år så viss inkörning kommer att krävas. I och med denna övergång så öppnar det upp möjligheter för oss att använda vår trupp på ett mer optimalt sätt. Jag var själv med och värvade Jessika som 15-åring så det är jättekul att få henne tillbaka, hon har tagit stora kliv i sin utveckling under de senaste åren. Vi i KAIS Mora vill också rikta ett stort tack till Karlstad IBF för ett gott samarbete kring den här övergången.

Korta fakta Jessika Eriksson:
Född: 1993
Position: Forward
Antal poäng denna säsong: 27 poäng – 14 mål, 13 assist.
Moderklubb: Södra Storsjöbygdens IBK
Tidigare antal säsonger i KAIS Mora: 7
Antal A-landskamper: 5
Flest poäng på en säsong: 2016/2017. 40 poäng – 25 mål, 15 assist.
Nuvarande klubb: KAIS Mora