Bortavinst mot Malmö

KAIS Mora satte högsta fart från start i Baltiska hallen i Malmö ikväll. När Anna Wijk hittade nätmaskorna med en backhandretur efter dryga 6 minuter innebar det 0-4 på resultattavlan och redan där kändes matchen avgjord.

KAIS Mora fortsatte matchen igenom att störa Malmö högt upp i banan vilket gjorde att hemmalaget hade svårt att etablera något riktigt eget anfallsspel. Det Malmö lyckades åstadkomma var egentligen enstaka ströchanser och slutresultatet skrevs till klara 2-9.

Noel Alm Johansson efter matchen:

Komfortabel seger ikväll, kommentarer?

-Jag tycker att vi dödar matchen efter 6 minuter. Efter 0-4 handlar det egentligen bara om våra egna prestationer. Vi har en liten dipp energimässigt i slutet av första perioden men har hela tiden läget under kontroll.

Ni spelade med Kippilä-Engström som backar i förstalinan och Reinestrand-Einstulen i en andraformation samtidigt som Moa Andersson fick spela forward, varför så många byten?

-Vi vill så klart prova flera olika uppställningar så tidigt som möjligt under säsongen. Det ger oss en trygghet att ha provat alla tänkbara möjligheter.

Vad är du mest nöjd med kväll?

-Jag är nöjd med aggressiviteten och det faktum att vi faktiskt stänger matchen redan i första perioden. Vi har haft lite problem med Malmö borta tidigare, men idag tycker jag inte det är något snack om saken.

Målskyttar för KAIS Mora: Andréason 2, Gustafsson, Wijk, Andersson, Reinestrand, Wickman, Karlsson, Svarfvar.

Matchstatistik: http://www.innebandy.se/ResultatSpelprogram/iBIS-spelprogram/SSL-dam-201718/